«№15 орта мектебі» КММ 2022-23 оқу жылындағы атқарылған іс-шаралар бойынша ақпарат » № 15 орта мектеп. Талдықорған
Жетісу облысы білім басқармасының
Талдықорған қаласы білім бөлімінің
"№15 орта мектебі"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(72636) 43-50-93
Есепші бөлімі:
+7(72636) 23-11-37
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » «№15 орта мектебі» КММ 2022-23 оқу жылындағы атқарылған іс-шаралар бойынша ақпарат
10
февраль
2023

«№15 орта мектебі» КММ 2022-23 оқу жылындағы атқарылған іс-шаралар бойынша ақпарат

«№15 орта мектебі» КММ 2022-23 оқу жылындағы атқарылған іс-шаралар бойынша ақпарат


Іс-шаралар аталуы

Атқарылған іс-шаралар

1.

КР денсаулық сақтау министірінің 2021 жылғы 5 тамыздағы № ҚР ДСМ-76 бұйрығымен бекітілген «Мектептегі тамақтандыруды ұйымдастырудың Білім беру объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптарға сәйкестігіне»

1.Мектептегі ыстық тамақты ұйымдастыру, жұмыс жоспарын жасау,бұйрық шығару, жекелеген санаттағы оқушыларды анықтап, тізімін жасау. 

2.Бракераждық комиссия мүшелерін құру. Ай сайын асханаға тексеріс жүргізу, акт толтыру, асхананың тазалығына мониторинг жасау. 

2.

«ҚР Үкіметінің 2012» жылғы 12 наурыздағы №320 Қаулысымен бекітілген мектепте бір рет тамақтандыру нормаларының сақталуы»

Жергілікті білім беру қорынан тамақтанатын оқушылардың тамақтандырылуын қадағалау; Перспективалық ас мәзіріне сәйкес 1-4 сынып оқушылары үшін 370 тг (200гр) 

5-11 сынып оқушылары үшін 490 тг (250гр)


3.

«Балалардың маусымдылығы мен жас ерекшеліктерін ескере отырып, оқушылардың тамақтану рационы бойынша бірынғай стандарттарды еңгізілгені»

Жеткізілетін тамақ өнімдеріне, оларды тасымалдауға, сақтауға, тағамдарды дайындауға және таратуға ас блогының жай-күйіне қойылатын барлық санитариялық-эпидемиологиялық талаптардың сақталуын қадағалау; Тамақтанудың санитариялық –гигиеналық қауіпсіздігін қамтамасыз етуді қамту; 

Перспективалық маусымдық (жаз-күз, қыс-көктем) екі апталық мәзірді орта медицина қызметкері тәуліктік азық-түлік жиынтығының бекітілген нормаларына сәйкес жасайды. Тәуліктік рационы өнімдерінің бір бөлігі (сүт,нан, қант, сары май, көкөністер) күнделікті мәзірге тәуліктік жиынтықтың нормаларына сәйкес енгізіледі. 

5.

«Фортификацияланған ұн мен йодталған тұзды түзетін объектілердің ас блоктарында пайдаланылуы»

Асхана меңгерушісінен сертификат, поставщикпен келісім-шартты алып күнделікті мониторинг жасалды. 


                        Әлеуметтік педагог                      А.Жунусова